O noua premiera va avea loc in acest weekend la teatrul aradean

In acest weekend, la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va avea loc cea de-a doua premiera a acestui an. Spectacolul Complexitatea apartenentei de Falk Richter, in traducerea lui Mircea Sorin Rusu, este pus in scena de regizorul Radu Nica. Scenografia poarta semnatura Irinei Moscu iar muzica si sound design-ul sunt realizate de Vlaicu Golcea.

Realizarea spectacolului Complexitatea apartenentei marcheaza cea de-a doua colaborare a regizorului Radu Nica cu echipa Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, dupa montarea spectacolului Reunificarea celor doua Corei de Joel Pommerat, in anul 2014. Și Irina Moscu este tot la a doua colaborare cu teatrul aradean, dupa cea din anul 2015, cand a realizat scenografia pentru Dezorient Express, un spectacol de Andrea Gavriliu.

Falk Richter s-a nascut la 23 octombrie 1969, la Hamburg, Germania. Scriitor, traducator si regizor, Falk Richter este unul dintre cei mai importanti autori contemporani. Piesele sale, care trateaza subiecte de mare actualitate, au fost traduse in peste 30 de limbi si sunt jucate in teatre din lumea intreaga. De altfel, in opinia sa ,,Teatrul este un loc in care putem intelege intr-un mod atat de senzual ceea ce se petrece in lume”. Scrieri precum: Nothing hurts, Trust, Protect me, Complexity of belonging fac inconjurul lumii si se bucura de un enorm succes. In anul 2013, Falk Richter a obtinut premiul Friedrich-Luft pentru spectacolul For the disconnected child care combina muzica, dansul si teatrul si care a fost produs la Schaubshne din Berlin in cooperare cu Staatsoper im Schillerteater. In ultimii ani, Richter s-a implicat tot mai mult in proiecte independente, in colaborare cu o trupa din care fac parte actori, muzicieni si dansatori.

Distributia spectacolului Complexitatea apartenentei este alcatiuta din actorii: Dorina Darie-Peter / Eloise, Angela Petrean-Varjasi / Lauren, Ioan Peter / Josh, Cecilia Lucanu-Donat / Karen, Alex Margineanu / Stephen, Sorin Calota / Alya, Calin Stanciu / Joel.

Premiera spectacolului va avea loc vineri, 26 mai, la sala Studio a teatrului aradean, de la ora 19,00. Biletele se pot achizitiona de la agentia teatrala sau online, accesand platforma www. biletmaster.ro.

Urmatoarea reprezentatie a spectacolului Complexitatea apartenentei este programata pentru sambata, 27 mai, iar ultima reprezentatie din aceasta stagiune va avea loc sambata 10 iunie. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 14 ani!