Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad la „Bursa International Balkan Countries Theatre Festival”

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad este invitat, pentru al treilea an consecutiv, la Festivalul International al Tarilor Balcanice „Balkan Breeze”, care se desfasoara la Bursa (Turcia), in perioada 12 – 27 martie 2016.

Festivalul Internațional al Tarilor Balcanice are loc in fiecare primavara in Bursa, cel de-al patrulea oras ca importanta din Turcia, situat in nord-vestul Anatoliei, in regiunea Marmara.

Actorii aradeni vor sustine in zilele de 22 martie si 23 martie, pe scena Ahmet Vefik Pasa Theater din Bursa, doua reprezentatii ale spectacolului „Saptamana luminată” de Mihail Saulescu, in regia lui Nicolae – Mihai Branzeu. Scenografia este semnata Indre Colta, coregrafia si miscarea scenica sunt realizate de Maura Cosma iar muzica este compusa de Dan Simion. Din distributia spectacolului fac parte actorii: Carmen Butariu, Mariana Tofan, Marian Parfeni, Razvan Oroian, precum si dansatorii: Cosmin Blaga, Dinu Bociort, Timea Szendrei, Adrian Dumbra si Piros Andreea.

La editia din anul 2014 a festivalului de la Bursa, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a participat cu spectacolul „Orchestra Titanic” de Hristo Boytchev, in regia lui Alexander Hausvater iar la editia din anul 2015, actorii aradeni au sustinut spectacolul „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, in regia lui Mihai Maniutiu.

La editia din acest an a Festivalului Internațional al Tarilor Balcanice „Balkan Breeze” de la Bursa vor participa trupe ale unor teatre de stat si trupe ale unor companii independente din: Macedonia, Slovacia, Bosnia–Herzegovina, Romania, Bulgaria si Turcia.