Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad incheie actuala stagiune cu o noua premiera

Actuala stagiune teatrala se incheie peste doar cateva zile, iar Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va marca finalul acestei stagiuni cu o noua premiera. In cadrul stagiunii 2016 / 2017, pe scena teatrului aradean au avut loc, pana in prezent, cinci premiere si anume: Ecarisajul pentru toti de Boris Vian, regia Tudor Lucanu (8 octombrie 2016), Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavki, regia Vlad Massaci (11 noiembrie 2016); Orasul nostru, adaptare dupa Thornton Wilder, regia Cristian Ban (26 februarie 2017); Complexitatea apartenentei de Falk Richter, regia Radu Nica (26 mai 2017); Exit, o coproductie a Teatrului Maghiar de Stat ,,Csiky Gergely” Timisoara, a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad si a Teatrului National Sombor (Serbia), regia Schilling Arpad (8 iunie 2017).

Cea de-a sasea premiera si ultima a stagiunii 2016 / 2107 va avea loc duminica, 25 iunie 2017, la sala Studio a teatrului, de la ora 19,00. Spectacolul Flori de mina poarta semnatura regizorului Stefan Iordanescu. Traducerea in limba romana a textului a fost realizata de Sandor Laszlo si Szekely Csaba. Scenografia este realizata de Doru Pacurar iar costumele sunt create de Oana Varan.

Szekely Csaba este unul dintre cei mai talentati si apreciati tineri dramaturgi ai momentului, iar piesele sale de teatru au fost traduse si montate pe scenele unor importante teatre din Romania, Ungaria si Slovacia. Dintre aceste piese amintim: Va plac bananele, tovarasi? – spectacol de teatru radiofonic, Trilogia minelor (Flori de mina, Bezna de mina si Apa de mina), Mihai Viteazul, MaRo. Pentru activitatea sa literara, Szekely Csaba a fost distins cu numeroase premii. Astfel, pentru piesele care alcatuiesc Trilogia minelor dar si pentru piesa Mihai Viteazul, a fost premiat in mai multe randuri de catre Asociatia Criticilor de teatru din Ungaria. In anul 2011 este distins cu trei importante premii: Premiul de excelenta al Revistei literare ,,Lato”, Premiul Szep Erno pentru cel mai bun debut teatral cu piesa Flori de mina si Premiul Vilmos acordat de Asociatia Dramaturgilor din Ungaria. In anul 2015, Szekely Csaba este distins cu Premiul Ferdinand Vanek la Praga, pentru cea mai bua piesa politica cu textul Astia-s animale.

Distributia spectacolului Flori de mina este alcatuita din actorii: Ivan / Ionel Bulbuc; Ilonka / Roxana Sabau; Mihaly, doctorul / Ovidiu Ghinita; Irma / Adriana Ghinita; Illes, sotul Irmei / Florin Covalciuc.

Biletele pentru premiera spectacolului Flori de mina se pot achizitiona de la agentia teatrala sau online, accesand platforma www.biletmaster.ro.