TCIS prezent pe scena „Golden Lion Festival” 2016

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad este invitat, pentru prima data, la Festivalul International de Teatru „Golden Lion”, editia a XXIII a, eveniment care se desfasoara in perioada 17 septembrie – 2 Octombrie 2016, in orasul Lviv din Ucraina.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad este singurul invitat din Romania la „Golden Lion Festival” eveniment care are loc o data la doi ani si este organizat de Teatrul Academic Voskresinnia din Lviv, unul dintre cele mai importante orase din Ucraina. La editia din acest an a „Golden Lion Festival” vor participa trupe ale unor teatre din: Ucraina, Georgia, Lituania, Moldova, Polonia si Romania.

Marti, 20 septembrie, de la ora 19,00, actorii aradeni vor sustine pe scena Teatrului Academic Voskresinnia din Lviv, spectacolul Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, in regia lui Alexander Hausvater. Scenografia spectacolului este realizata de Dobre – Kóthay Judit iar costumele sunt create de Carmencita Brojboiu. Distributia spectacolului este alcatuita din actorii: Ovidiu Ghinita, Bogdan Costea, Zoltan Lovas, Andrei Elek, Ionel Bulbuc, Sorin Calota, Dorina Darie-Peter, Mariana Tofan, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Roxana Sabau-Nica, Carmen Butariu, Oltea Blaga, Angela Petrean-Varjasi, Cosmin Blaga si Oana Kun.

Peste doar cateva zile, teatrul aradean va fi prezent la alte doua festivaluri de teatru, respectiv Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea in data de 26 septembrie si Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara, FEST – FDR in data de 27 septembrie.