TCIS, prezent in trei festivaluri importante

Dupa incheierea cu succes a celor doua evenimente gazduite de teatrul aradean, respectiv Festivalul International de Teatru Nou, editia a IV a si Festivalul International de Arta a Animatiei – Euromarionete, editia a XVII a, actorii aradeni sunt la randul lor invitati la importante festivaluri nationale.

Astfel, Sectia Dramatica va participa zilele acestea la Festivalul Comediei Romanesti – festCO, editia a XIV a, de la Bucuresti, eveniment care se desfasoara in perioada 21 – 29 mai 2016. In data de 27 mai, in Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie, de la ora 20,00, actorii aradeni vor sustine spectacolul „Gaitele” de Alexandru Kiritescu, in regia lui Laurian Oniga. Din distributia spectacolului fac aparte actorii: Liliana Balica, Carmen Butariu, Oana Kun, Mariana Tofan, Adriana Ghinita, Dorina Darie – Peter, Angela Petrean – Varjasi, Roxana Sabau – Nica, Stefan Statnic, Dan Covrig si Constantin Florea. Decorul spectacolului poarta semnatura lui Onisim Colta iar costumele sunt realizate de Oana – Catalina Varan.

De asemenea, Trupa Marionete a teatrului aradean va participa la Festivalul International de Teatru pentru Copii „Arlechino 66 – Caravana povestilor” editia a II- a, de la Brasov, care va avea loc in perioada 31 mai – 5 iunie 2016. Marionetistii aradeni vor sustine in data de 3 iunie, la Teatrul pentru Copii „Arlechino” din Brasov, spectacolul „Gulliver in tara Lilliput” dupa Jonathan Swift. Scenariul si regia ii apartin lui Cristian Mitescu iar scenografia este realizata de Eugenia Tarasescu – Jianu. Distributia spectacolului este alcatuita din actorii: Carmen Marginean, Mircea Mos, Sorin Dorobantu, Adina Doba, Cristian Bordas si Oana Rogojina.

Peste doar doua zile, artistii papusari aradeni vor participa la un alt important festival de animatie. Este vorba despre Festivalul pentru Copii Arcadia, editia a III a, de la Oradea, eveniment care se va desfasura in perioada 31 mai – 5 iunie 2016. Trupa de Marionete a teatrului aradean va sustine in data de 5 iunie, la Sala Arcadia a Teatrului „Regina Maria” Oradea, spectacolul „Greuceanu” dupa Petre Ispirescu. Scenariul si regia poarta semnatura lui Gabriel Apostol iar scenografia este realizata de Oltea – Clara Daranga. Spectacolul ii are in distributie pe actorii: Oana Rogojina, Loredana Alexandrescu, Lacrimiora Szlanko, Sorin Dorobantu, Mircea Mos si Ion Iurcu.