Start la Festivalul Internaţional de Teatru Nou, Arad!

Sambata, 7 mai 2016, ora 19.00, se da startul celei de-a patra editii a Festivalului International de Teatru Nou organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad! Debutul va avea loc in Sala Mare a Teatrului, cu premiera spectacolului Varful aisbergului de Antonio Tabares, pus in scena de Theodor-Cristian Popescu. La eveniment vor participa atat dramaturgul Antonio Tabares cat si traducatoarea Luminita Voina Raut.
Un spectacol despre relatiile interpersonale din lumea competitiva si ostila a unei multinationale, despre legatura toxica dintre viata personala si viata sociala de la locul de munca si despre cum aceasta ocupa un loc tot mai important in viata noastra ca indivizi.
Din distributie fac parte actorii: Dorina Darie Peter; Ioan Peter, Bogdan Costea; Cecilia Donat Lucanu, Stefan Statnic si Calin Stanciu. Scenografia este semnata de Cosmin Ardeleanu.

Despre tema piesei, regizorul Theodor-Cristian Popescu scria:
„De oriunde apuci firul, daca tragi de el cu indemanare, atentie si calm iese la suprafata viata. Iar viata are aceasta calitate, de care uitam mereu: nu e ceea ce te astepti sa fie. Cu cat pare ca intelegem mai bine fortele ce ne determina azi existenta, cu atat mai mult viata are felul ei surprinzator de a-si rade de noi. Tonic, amar, negru, ironic. Sau cum vrea ea.”

Tot in prima zi de Festival, se vor juca si spectacolele Dancing Graffiti (sambata, 7 mai, ora 21.30, Platoul teatrului) si Apa de mina de Csaba Székely (sambata, 7 mai, ora 22.00, Sala Studio)
Dancing Graffiti (coregrafia si interpretarea: Katalin Lengyel, Szabolcs Tóth-Zs, Ungaria) este o creatie artistica emotionanta, care te face sa simti si sa meditezi in acelasi timp – Dancing Graffiti este un spectacol interdisciplinar, despre rolul limitelor personale, sociale si interioare pe care le impunem, un spectacol premiat ce combina dansul cu arta graffiti-ului digital in direct, publicul putand vedea etapele de creare ale acestora.
Dancing Graffiti este programat si in zilele de duminica, 8 mai, ora 21.30 si luni, 9 mai, ora 21.00.

Despre textul sau pus in scena la Teatrul ACT Bucuresti, dramaturgul Csaba Székely scria: „Lumea Apei de mina este o lume unde mina e inchisa, dar oamenii sunt si mai inchisi. Unde iubirea poate ajunge departe, dar universul se termina la satul vecin. Unde bautura e otravitoare si poezia nu are rima. Este o lume in care tragedia e la ordinea zilei si fiecare incercare de a evada sau macar de a gasi un sens in acest intuneric poate provoca un nou dezastru. Si totusi merita sa incerci”.
Trei spectacole de exceptie si un inceput care se vrea a fi unul incitant, pentru publicul aradean si nu numai, va asteapata la Festivalul International de Teatru Nou, care se va desfasura in perioada 7-15 mai 2016.