Prima premiera din acest an – confesiunile actorilor

La Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad se incheie azi „Luna plina de teatru”, editia 2016 si putem spune ca si in acest an  proiectul  a fost un real succes, majoritatea spectacolelor  jucandu-se cu casa inchisa. Dar, la sediul institutiei activitatea este una intensa, intrucat  sunt in plina desfasurare repetitiile pentru un nou proiect. Este vorba despre prima premiera a acestui an,  spectacolul „Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, in traducerea Violetei Popa.

Regia poarta semnatura lui Alexandru Mazgareanu, decorul este realizat de Romulus Boicu, costumele sunt create de Alexandra Mazgareanu iar muzica este compusa de  Alexandru Suciu. Piesa este o comedie bulevardiera  si ii are in distributie pe actorii: Marian Parfeni / Justin, Cecilia Lucanu – Donat / Norine, Stefan Statnic / Lenglume,  Alex Margineanu / Mistingue, si Ioan Peter / Portand.  Premiera spectacolului va avea loc in data de 28 februarie, in sala Mare, de la ora 19,00.

Cecilia07 articol

Depre rolul pe care il interpreteaza, despre spectacol dar si despre acest proiect, actrita Cecilia Lucanu – Donat spune „personajul Norine este pentru mine un pariu, un intermezzo interesant in ceea ce priveste evolutia mea pe scena. Jocul actoricesc se bazeaza foarte mult pe relatiile dintre actori dar si pe o „haioasă” complicitate intre actor si public, evidentiata prin aparteuri si cantece. Acest spectacol este pentru mine o multipla si fericita intalnire! Si cand spun asta ma refer la echipa artistica a acestui proiect dar si la colegii mei de scena impreuna cu care am descoperit o lume cu totul aparte o lume speciala si colorata, lumea zugravita de textul lui Eugène Labiche. „Crima din strada Lourcine” este  o comedie densa, un bun pretext pentru a ne descreti fruntile si a savura o piesa cu un umor rafinat si de calitate!”

Stefan16 articol

Despre rolul interpretat de el  in acest spectacol, actorul Stefan Statnic da cateva indicii, doar atat cat sa starneasca curiozitatea spectatorilor. Asa ca, iata ce ne spune:

„Imagineaza-ti ca esti un om asezat, ca ai o situatie buna si o sotie. Totul e cat se poate de bine iar tu esti cat se poate de plictisit. Asa ca, te furisezi la o petrecere unde bei pana uiti de tine-complet. Te trezesti a doua zi in patul tau. E cineva langa tine dar nu, nu e nevasta ta. Dar cine?, ce? , unde?, cand?, cum?… nimic !. Te bantuie doar bizara impresie ca asta noapte te-ai „infratit” cu minerii. Apare nevasta ta. Hm!   Macar nu te mai plictisesti.”

Va reamintim ca premiera spectacolului „Crima din strada Lourcine” va avea loc in data de 28 februarie, de la ora 19,00, in sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.