Prima premiera a acestui an poarta semnatura regizorului Cristian Ban

La Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad va avea loc peste cateva zile prima premiera a acestui an. Spectacolul Orasul nostru poarta semnatura tanarului regizor Cristian Ban si are la baza un scenariu adaptat dupa piesa lui Thornton Wilder. Scenografia este realizata de Cristina Milea.

Despre realizare acestui nou proiect pe scena teatrului aradean regizorul Cristian Ban spune: “Fiind nascut in Arad, de multe ori m-am intrebat oare cine locuia in cladirile pe care azi scrie “monument istoric” sau ce fel de magazine erau acum 100 de ani in locul farmaciilor si casinourilor care exista azi pe bulevard si ce faceau oamenii intr-o seara de sambata. Folosind structura textului-cult Orasul nostru, scris de Thornton Wilder in anii ’30 si pe baza unor interviuri, carti si fotografii din arhiva Muzeului de Istorie, scenariul spectacolului s-a nascut in timpul repetitiilor cu gandul de a oferi publicului o perspectiva noua asupra oamenilor care au trait in orasul nostru si poate a ideii de comunitate, in masura in care ea mai exista astazi.”

Despre participarea sa la realizarea proiectului Orasul nostru, scenografa Cristina Milea spune: “Va invitam la un exercitiu de imaginatie pentru a calatori inapoi in timp, pana in anul 1910 respectiv 1920, in viata simpla si frumoasa a locuitorilor din orasul Arad. Imaginea acestui spectacol nu isi propune valoarea de documentar ci o reconstituire fictiva, cu ingrediente personalizate, pe scena Salii Studio, impreuna cu talentata trupa de actori ai Teatrului “Ioan Slavici”. Este un rezumat al vietii de zi cu zi, ambalat in cromatica si vestimentatia specifica, adaptat pe propunerea regizorala si pe situatiile scenice”. 

In distributia spectacolului Orasul nostru ii veti regasi pe actorii: Ioan Peter / regizorul, Alex Margineanu / Eugen, Cecilia Lucanu-Donat / Margareta, Angela Petrean-Varjasi / Celia, Stefan Statnic / doctorul, Dorina  Darie-Peter / Maria, Roxana Sabau / laptareasa, Robert Pavicstis / laptarul, Calin Stanciu / Arthur.

Premiera spectacolului Orasul nostru va avea loc in duminica, 26 februarie 2017, la sala studio a teatrului aradean, de la ora 19,00.

Biletele pentru premiera acestui spectacol se pot achizitiona de la agentia teatrala sau online, accesand platforma www. biletmaster.ro.