Noapte albă, cu povești… teatrale 

Spectacole pentru mari și mici. “Noaptea albă a instituțiilor de cultură”, eveniment parte a Zilelor Aradului,  aduce pe scena Teatrului Clasic “Ioan Slavici” două povești de neratat.  Cei dintâi răsfățați sunt cei mai mici spectatori, în fața cărora artiștii arădeni vor juca spectacolul „Jocuri magice”, o montare semnată de Titus Jucov și inspirat interpretată de Izabela Moș, Loredana Alexandrescu și Mircea Moș. Reprezentația este programată pe scena Trupei Marionete, în 24 august, de la ora 18.00. 

Pe scena mare a Teatrului Clasic, e vremea pentru comedie. “Gaițete”, în regia lui Laurian Oniga, revine pe în fața publicului, în 24 august, de la ora 21.00. 

Spectacolul este (…) mai mult decat un succes de casa și cu mult mai mult decât o revalidare a garantatului succes al textului. Pe care e evident ca regizorul l-a citit atent, minuțios, cu infinită și mereu reînnoită plăcere, cu voluptate chiar, fapt ce i-a îngăduit să depășească în montare limitativele și comodele cadre ale satirei sociale. Ca și cele ale interpretării strict realiste ce i-au fost frecvent impuse.”  – spune despre montarea arădeană, criticul de teatru, Mircea Morariu. 

Accesul la ambele spectacole este liber, în limita locurilor disponibile.