Spectacole aradene prezente la cele mai importante festivaluri ale toamnei

 

Patru. Acesta este numarul festivalurilor importante pe afisul carora stau inscrise, in aceasta toamna, productii ale Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad. Este vorba despre Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (FITO), Festivalului International de Teatru –FEST(IN) pe Bulevard si Festivalul Național de Teatru – intalniri teatrale majore care aduc laolalta tot ce e mai bun in materie de spectacol in Romania si nu numai.

 

Seria participarilor festivaliere din aceasta toamna incepe marti, 26 septembrie. Atunci, pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea, actorii aradeni prezinta, in cadrul celei de a XXIII-a editii a Festivalului de Teatru Scurt (FITO) spectacolul ,,Orasul nostru”. O adaptare dupa Thornton Wilder, in regia lui Cristian Ban si scenografia Cristinei Milea, montarea ii reuneste in distributie pe: Ioan Peter, Alex Margineanu, Cecilia Lucanu-Donat, Angela Petrean-Varjasi, Stefan Statnic, Dorina  Darie-Peter, Roxana Sabau, Robert Pavicsits, Calin Stanciu. Spectacolul incepe la ora 18.30.

 

“Iubirea la oameni” – de Dmitri Bogoslavski, in regia lui Vlad Massaci si scenografia lui Andu Dumitrescu – este spectacolul pe care amatorii de teatru din Bucuresti il pot vedea in cadrul celei de a V-a editii a Festivalului International de Teatru –FEST(IN) pe Bulevard. Actorii Zoltan Lovas, Carmen Vlaga-Bogdan, Oltea Blaga, Andrei Elek, Liliana Balica, Mariana Tofan, Alex Margineanu, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Roxana Sabau si Darius Bogdan vor fi prezenti pe scena Teatrului Odeon in 10 octombrie, de la ora 18.00. La editia din acest an a festivalului participa 35 de spectacole din Romania, dar si din Republica Moldova, Argentina, Bulgaria, Coreea de  Sud, Croatia, Franta si Germania.

 

13 octombrie – zi cu noroc. Pentru public si pentru actorii Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, ai Teatrului Maghiar de Stat din Timisoara si cei ai Teatrului National din Sombor. Ei vor sta fata in fata in cadrul unei intalniri teatrale prilejuite de Platforma Internationala de Teatru Bucuresti #4, Arcub. Artistii celor trei teatre vor prezenta coproductia EXIT, montare semnata de regizorul Schilling Arpad. Spectacolul ii are in distributie pe: Balazs Attila, Bandi Andras Zsolt, Csata Zsolt, Eder Eniko, Matrai Lukacs Sandor, Tokai Andrea, Vass Richard, Andrei Elek, Carmen Vlaga-Bogdan, Ninoslav Dordevic, Branislav Jerkovic si Dragana Susa.

 

Teatrul Clasic “Ioan Slavici” face parte si in 2017 din selectia celui mai important festival de teatru din tara: Festivalul National de Teatru. Spectacolul prezent pe afisul celei de a 27-a editii a FNT, alaturi de alte 52 cele mai bune productii teatrale din tara, este “Iubirea la oameni” regizat de Vlad Massaci. Actorii aradeni vor sustine pe scena Teatrului Odeon,  doua reprezentatii ale acestui spectacol, in 26 si 27 octombrie.

 

Festivalul National de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 27 editie, are loc in perioada 20-30 octombrie 2017. Producatorii Festivalului National de Teatru sunt UNITER–Uniunea Teatrala din Romania si Teatrul National I.L. Caragiale din Bucuresti. FNT este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, coproducator Primaria Municipiului Bucuresti prin  ARCUB – Centrul  Cultural al Municipiului Bucuresti. Partener: Institutul Cultural Roman. Editia din acest an ii este dedicata marelui actor Victor Rebengiuc. Editie desfasurata sub Inaltul  Patronaj al Presedintelui Romaniei.