Geniul crimei – premieră arădeană în deschiderea FITCA 2017

Mai puțin de 24 de ore ne despart de primul gong al celei de a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Clasic – Arad 2017. Debutul ediției 2017 a Festivalului coincide cu prima cortină ridicată peste o nouă producție a Teatrului Clasic Ioan Slavici”: Geniul crimei”, de George F. Walker (traducerea Cristina Toma și Theodor Cristian Popescu), în regia Antonellei Cornici. 

„Vorbim despre o comedie neagră, despre o lume à la Tarantino. O lume cu personaje ce seamănă foarte mult cu cele din Pulp Fiction sau Kill Bill. Aceasta este și linia pe care am mers în construcția acestui spectacol” – spune Antonella Cornici.

Povestea este simplă, dar provocatoare. Doi pungași mărunți, neîndemânatici, dar cu principii, Stevie și Rolly, eșuează în a aduce la îndeplinire cea mai grea misiune a lor de până acum: aceea de a da foc unui restaurant. Misiunea, pusă la cale de angajatoarea lor, Shirley, se complică în momentul în care în ecuație apare vicleana Amanda, fiica gangsterului care era vizat în atacul plănuit. Situațiile devin din ce în ce mai complicate, iar deznodământul poveștii este unul neașteptat.

Spectacolul aduce în fața publicului nume consacrate și îndrăgite ale teatrului arădean: Zoltan Lovas, Alex Mărginean și Călin Stanciu, dar și două nume noi: Amalia Huțan – aflată la cea de a doua prezență pe scena arădeană și Iulia Pop – care debutează cu acest prilej.

Scenografia spectacolului este semnată de Doru Păcurar, coregrafiile – de Victoria Bucun, iar light designul – de Lucian Moga. Echipa spectacolului este completată de Roxana Sabău – asistență regie, Claudiu Oblea – regie tehnică, George Dancu – sunet și Ion Stan – șef producție.

Prima reprezentație are loc sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19.00.

SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT TINERILOR SUB 16 ANI!