„Gaițele” – spectacol arădean în cadrul Campaniei “Artiștii pentru artiști”

O comedie. Un spectacol inspirat. Un bun prilej de răsfăț teatral pentru spectactori. Un act caritabil. „Gaițele” – spectacol din repertoriul Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad se joacă sâmbătă, 17 martie, de la ora 19.00, în sala mare a TCIS în cadrul Campaniei Naționale UNITER „Artiștii pentru artiști”, eveniment aflat în 2018 la cea de-a 17-a ediție.

Una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească este prilej de întâlnire, pe scena de la Arad, cu o echipă de actori coordonată regizoral de Laurian Oniga. Spectacolul se desfășoară în cadrul scenografic gândit de Onisim Colta, iar costumele poartă semnătura Oanei Cătălina Văran.

“Spectacolul este (…) mai mult decat un succes de casă si cu mult mai mult decat o revalidare a garantatului succes al textului. Pe care e evident ca regizorul l-a citit atent, minutios, cu infinita si mereu reinnoita placere, cu voluptate chiar, fapt ce i-a ingaduit sa depaseasca in montare limitativele si comodele cadre ale satirei sociale. Ca si cele ale interpretarii strict realiste ce i-au fost frecvent impuse.” –spune criticul de teatru Mircea Morariu.”

Spectatorii care achiziziționează bilete la această reprezentație, ajută astfel în mod direct, artiștii care au nevoie de sprijin material. O listă completă cu toate spectacolele din țară care participă la campanie se poate găsi pe pagina UNTER: bit.ly/Artisti-Pentru-Artisti.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se vor vira în Fondul de Solidaritate Teatrală.

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!