Finalul stagiunii vine cu o mulţime de surprize

Premiera uneia dintre cele mai populare piese din dramaturgia romaneasca, preturi speciale la biletele de spectacol, tururi ghidate ale teatrului, prezentari ale istoricului institutiei, expozitii de costume si afise, toate acestea ii asteapta pe spectatori in luna iunie. Această luna  este, prin definitie, ultima  dinaintea inchiderii stagiunii, in care aradenii se pot bucura de compania actorilor si a unor spectacole de succes. La finalul lunii, la ambele sectii ale Teatrului Clasic, atat trupa Ioan Slavici cat si trupa marionete, este programata inchiderea stagiunii teatrale, dupa care, pana la toamna, institutia isi va inchide portile pentru publicul spectator. Pana atunci, vor avea loc repetitii si pregatiri pentru viitoarele  productii ale teatrului care vor fi prezentate odata cu deschiderea  unei noi stagiuni, programata in luna septembrie.

In data de 23 iunie, de la ora 19, va avea loc premiera spectacolului ”Take, Ianke si Cadar”, o capodopera semnata de Victor Ioan Popa, ce va purta semnatura inconfundabila a regizorului Laurian Oniga. Scrisa in urma cu peste opt decenii, piesa, este la fel de  actuala si savuroasa de la prima pana la ultima replica si aduce in prim plan povestea a trei negustori. Spectacolul vorbeste despre prietenia adevarata si dragostea care  nu tin cont de  traditii, religii, ori culturi. In distributie sunt actorii: Dan Covrig, Ovidiu Ghinita, Doru Nica, Calin Stanciu, Constantin Florea, Oana Kun, Robert Pavicits, Roxana Sabau -Nica si Liliana Balica. Scenografia ii apartine lui Doru Pacurar, iar costumele Oanei Catalina Varan. Dupa acest spectacol, aradenii vor avea ocazia sa vizioneze, timp de trei seri consecutiv, de la ora 19, cele mai recente productii ale teatrului, care au avut premierele in ultimele luni: „Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, regizat de Alexandru Mazgareanu, „Bull” de Mike Bartlett, in regia lui Bobi Pricop si „Varful aisbergului” de Antonio Tabares, regizat de Theodor Cristian Popescu. Pretul unui bilet la oricare dintre aceste spectacole, inclusiv la premiera, este de 10 lei.
Cei mici vor avea si ei parte de o portie dubla de distractie: sambata, in 25 iunie si duminica, in 26 iunie, la Teatrul de Marionete, sunt programate de la ora 11, spectacolele „Gulliver în țara Lilliput” dupa Jonathan Swift, regizat de Cristian Mitescu si „Croitorasul cel viteaz” dupa Fratii Grimm, in regia lui Ingrid Bonta, cea mai noua productie a actorilor aradeni.

De asemenea, in perioada 23-26 iunie, vor fi organizate ”Zilele portilor deschise la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad”, prilej cu care vor avea loc tururi ghidate  in culisele teatrului-sala de repetitii, cabine, magazie de costume, adica acele  locuri de unde iau startul povestile frumoase care ajung pe scena. Tururile vor avea loc in 23 si 24 iunie de la ora 11 si ora 13, iar in 25 si 26 iunie, de la ora 10. In cazul unor grupuri numeroase care intentioneaza sa participe la vizitele din culisele teatrului, va invitam sa va anuntati prezenta, prin inscriere la secretariatul institutiei, la numarul de telefon 0257/28.00.18, sau la adresa de e-mail secretariat@teatrulclasic.ro., cu mentiunea zilei si orei pentru care optati sa faceti turul. Expozitia de costume, prezentarea istoricului institutiei si filmul stagiunii vor completa  seria actiunilor programate in inchiderea stagiunii.