Final de an cu două premiere la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad

Unui an plin și inspirat i se cuvine și un final pe măsură. Unui an teatral plin cu proiecte, premii și participări la festivaluri i se cuvine așadar, un sfârșit  nu cu una, ci cu două proiecte nou nouțe. Actorii Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad pregătesc pentru finalul lunii decembrie două premiere.

Mare sarbatoare, mare: un an de când soțul ei a părăsit domiciliul conjugal și, implicit, pe ea. Giulia sărbatoreste aşa cum se cuvine şi îi pregăteşte o surpriză de zile mari.” – Aceasta este, pe scurt, istoria pe care o trăiește inspirat, Angela Petrean Varjasi, în one woman show-ul: “Giulia / Sigură acasă” (după Dario Fo și Franca Rame).  Este vorba despre un proiect construit de regizoarea Liana Didilescu. Premiera este programată vineri, 21 decembrie, de la ora 19.00. Prima reprezentație a noului proiect coincide cu inaugurarea unui nou spațiu de joc în Teatrul Clasic “Ioan Slavici”: Sala de la 3. 

“Ne bucurăm să putem pune la dispoziția artiștilor și să deschidem astfel publicului un nou spațiu pentru spectacole. “Sala de la 3” este, de fapt, un loc pentru proiecte mici, pentru proiecte experimentale, un spațiu care, în contextul teatral actual, este extrem de necesar.” – spune Bogdan Alexandru Costea, managerul Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad. 

Cel de-al doilea proiect care va vedea lumina rampei, la final de 2018, este “Aici, acolo” de Mihai Ignat, în regia lui Alexandru Maftei. Montarea îi aduce pe aceeași scenă pe actorii: Oana Kun, Ovidiu Ghiniță, Florin Covalciuc, Sorin Calotă și Amalia Huțan. Scenografia este semnată de Gabriela Spiridon. Premiera este programată în 22 decembrie, la ora 19.00, în sala Studio a TCISA.