EXIT in deschiderea Festivalului Euroregional TESZT

Duminca seara si-a deschis portile Festivalul Euroregional de Teatru Timisoara – TESZT, o adevarata sarbatoare a multiculturalitatii, o platforma de schimburi culturale intre teatrele din regiune, un dialog intre artisti, oameni de teatru si iubitori ai spectacolelor de teatru contemporan. Spectacolul de deschidere al festivalului din anul acesta, EXIT, regizat de renumitul regizor maghiar, Schilling Arpad, s-a nascut in acest context al multiculturalitatii, prin colaborarea a trei teatre din regiune: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad si Teatrul National din Sombor (Serbia).

 

Premiera a fost urmata de o intalnire intre public si echipa artistica a acestui proiect, discutia fiind moderata de dramaturgul maghiar Upor Laszlo, care, continuand ideea spectacolului EXIT a precizat, ca proba cea mai grea pe care trebuie s-o treaca personajele din spectacol este testul europenismului.
La sfarsitul premierei, amuleta Teatrului Maghiar de Stat Csiky Gergely, simbolul recunoasterii pentru munca depusa de catre actori pe durata pregatirii unui spectacol le-a fost inmanata actritei aradene Carmen Vlaga-Bogdan, actritei din Sombor, Dragana Susa si actorului timisorean Vass Richard. Traditional, pandantivul se da mai departe cu ocazia fiecarei premiere actorului cu cea mai buna prestatie.
Premiera din Arad va avea loc joi 8 iunie, ora 19.00, la sala mare al Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici”.