„Ecarisajul pentru toti” – Prima premiera a stagiunii 2016/2017

La Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad sunt in plina desfasurare repetitiile pentru primul proiect important al noii stagiuni teatrale. Este vorba despre „Ecarisajul pentru toti” de Boris Vian, in regia si scenografia lui Tudor Lucanu si traducerea Dianei Crupenschi.

Scriitor, poet, dramaturg, critic, traducator, compozitor, muzician de jazz si pictor, Boris Vian s-a nascut in anul 1920, intr-un orasel de langa Paris. Desi a trait doar 39 de ani, opera lui Vian este foarte vasta, el fiind considerat copilul teribil al literaturii franceze din secolul XX. Dintre romanele sale cele mai cunoscute amintim: ,,Spuma zilelor”, ,,Iarba roșie”, ,,Smulgatorul de inimi”, „Toamna la Pekin”. Dar, Boris Vian a scris si numeroase piese de teatru,„Ecarisajul pentru toti” fiind una dintre cele mai cunoscute dintre ele. Cateva dintre piesele lui Vian vor fi montate in anii 50 si se vor bucura de un mare succes, altele nu se vor juca decat mult mai tarziu, dupa moartea sa.

Din distributia spectacolului „Ecarisajul pentru toti care se va juca in curand pe scena teatrului aradean fac parte actorii: Ovidiu Ghinita, Alex Margineanu, Ioan Peter, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Adriana Ghinita, Robert Pavicsits, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Stefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Calin Stanciu, Eric Tutuianu si Cosmin Blaga.

Premiera spectacolului va avea loc in data de 8 Octombrie 2016, in sala mare, de la ora 19:00.

Reamintim publicului ca deschiderea stagiunii 2016/2017 va avea loc duminica, 11 septembrie, atunci cand ii asteptam pe iubitorii de teatru la o noua reprezentatie a spectacolului „Mult zgomot pentru nimic” de William Shakespeare, in regia lui Alexander Hausvater. Spectacolul are loc la sala mare a teatrului, de la ora 19:00.