Ecarisajul pentru toti, prima premiera a actualei stagiuni teatrale

La Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va avea loc, peste doar doua zile, prima premiera a noii stagiuni teatrale, spectacolul Ecarisajul pentru toti de Boris Vian, in traducerea Dianei Crupenschi. Regia si scenografia sunt semnate de tanarul si talentatul regizor Tudor Lucanu.

Actorii care alcatuiesc distributia spectacolului sunt: Ovidiu Ghinita, Ioan Peter, Alex Margineanu, Adriana Ghinita, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Angela Petrean-Varjasi, Stefan Statnic, Dorina Darie-Peter, Calin Stanciu, Eric Tutuianu, Ionel Bulbuc, Robert Pavicsits, Marian Parfeni si Cosmin Blaga.

Ecarisajul pentru toti este una dintre cele mai importante piese de teatru scrise de Boris Vian. Piesa este o comedie neagra, un ,,vodevil militar” a carei actiune se petrece pe fondul debarcarii trupelor aliate in Normandia, in iunie 1944. Această satira caracterizata de un antimilitarism virulent puncteaza dramele provocate comunitatii rurale si, in particular unei familii de ecarisori, de Cel De-al Doilea Razboi Mondial. Autorul piesei abordeaza trei teme principale: razboiul si antimilitarismul, anumite aspecte ale civilizatiei americane (imperialismul, puritanismul, propaganda) si familia. Astfel, Vian ironizeaza patriotismul ieftin, interesele strategice si politica progresista.

In calitate de regizor, Tudor Lucanu este la prima colaborare cu Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad. A semnat regia si scenografia pentru numeroase spectacole cu care a participat la importante festivaluri de teatru, in tara dar si in strainatate (Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Piatra-Neamt, Belgrad, Berlin, Phoenix).

Premiera spectacolului va avea loc sambata, 8 Octombrie 2016, in sala mare, de la ora 19,00. Biletele se pot achizitiona de la agentia teatrului sau online, accesand platforma www.biletmaster.ro.

Va asteptam cu drag la teatru!