Doua teatre romanesti cu patru reprezentatii la „International Balkan Countries Theatre Festival” de la Bursa, Turcia

Institutul Cultural Roman „Dimitrie Cantemir“ de la Istanbul este partener al „International Balkan Countries Theatre Festival”, aflat la cea de-a treia editie si care anul acesta are loc in perioada 8-27 martie, la Bursa, Republica Turcia. In aceasta calitate, ICR Istanbul promoveaza participarea romaneasca in cadrul Festivalului a doua teatre: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad si Teatrul „Regina Maria” din Oradea.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad se afla la a treia participare, iar actorii aradeni vor sustine doua reprezentatii ale spectacolului ”Bright Week”/ ,,Săptămână luminată” dupa Mihail Saulescu, pe scena Teatrului Regional Bursa, dupa cum urmeaza: prima in data de 22 martie, iar celalata, in data de 23 martie 2016. Regia ii apartine lui Nicolae – Mihai Branzeu, scenografia este semnata Indre Colta, coregrafia si miscarea scenica sunt realizate de Maura Cosma, iar muzica este compusa de Dan Simion. Din distributie fac parte urmatorii artisti: Carmen Butariu, Mariana Tofan, Marian Parfeni, Razvan Oroian, Cosmin Blaga, Dinu Bociort, Andreea Piros, Timea Szendrei si Adrian Dumbra.

Teatrul Regina Maria din Oradea este invitat pentru prima data la acest festival si va sustine spectacolul „The Night Before Christmas” de Anthony Neilson, in regia lui Ovidiu Caita, scenografia realizata de Oana Cernea. Spectacolul va avea doua reprezentatii tot pe scena Teatrului Regional din Bursa in zilele de 24, respectiv 25 martie 2016. Actorii care vor juca in piesa sunt: Vicoveanu Mihail Razvan, Stanciu Alin Florin, Gherdan Mihaela Nicoleta, Sabau Andrei-Daniel. Spectacolul a avut premiera in luna septembrie 2015 si a participat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, dar si la Festivalul International al Teatrelor de Studio de la Teatrul „Al. Davila” din Pitesti, unde a primit nominalizari la premiile pentru „Cel mai bun actor” – Razvan Vicoveanu, „Cea mai buna actrita” Mihaela Gherdan si „Cea mai buna regie”- Ovidiu Caita.