Două spectacole, două actrițe, două povești emoționante

„Luna plină de teatru” are înscrise în program, în 2020, și două demersuri teatrale speciale. Două spectacole care aduc în fața publicului două povești spuse fiecare de câte o actriță. Două one-woman show-uri care provoacă publicul la experiențe teatrale inedite, în care emoția, sensibilitatea și sinceritatea absolută sunt personaje principale. 

„Mare sărbătoare, mare: un an de când soțul ei a părăsit domiciliul conjugal și, implicit, pe ea. Giulia sărbătorește așa cum se cuvine și îi pregătește o surpriză de zile mari.” Aceasta este, pe scurt  “Giulia/Singură acasă” – povestea care prinde viață, sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19.00, pe scena sălii 30/3 a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, un one-woman show cu Angela Petrean- Varjasi. 

Acest spectacol e o probă pentru mine, Angela, să fiu singură pe scenă. Nu tu partener, un coleg,  ceva … nimic. Eu, Giulia și spectatorii. O oră și un pic. O oră în care voi scoate la lumină un personaj complex, Giulia. O femeie puternică care a lasat totul pentru iubire. O femeie părăsită de soț care încearcă să revină la normalitate. Și reușeste făcând haz de necaz să-și dea  seama că va putea să-și reia viața. Singură”.   – spune actrița Angela Petrean Varjasi

Pentru mine înseamnă o responsabilitate mai mare decât un spectacol în mai multe personaje. Pentru că mi se pare că expun actorul unui risc mai mare tocmai pentru că e singur pe scenă. Trebuie să-i dau toate „armele” ca să se poată descurca în orice situație, atunci când îl las singur.” – spune Liana Didilescu, cea care semnează regia spectacolului. 

Al doilea one-woman show din cadrul ediției 2020 a proiectului „Luna plină de teatru” este „Bagajul cu oameni” – după “The search for signs of intelligent life in the universe” de Jane Wagner. Vreme de 50 de minute, actrița Diana Ioana Licu dă viață personajului Trudy – o femeie a străzii. 

Trudy este intermediarul dintre pământeni și ființele din afara universului pe care noi îl știm. Prin nebunia” ei, a luat legătura cu ființele extraterestre. Împreună vor să descopere Ce înseamnă toate astea?” Ce avem noi ca rasă umană atât de special încât să-i curiozităm pe extratereștrii? În acest spectacol, Trudy nu e doar ghidul acestor ființe nepământene, ci și ghidul spectatorilor pe care îi răpește în călătoriile sale.” – spun creatorii spectacolului

Reprezentația este programată în 28 ianuarie, de la ora 19.00 tot în sala 30/3 a TCISA. 

Prețul unic al biletelor la spectacolele prezentate în proiectul „Luna plină de teatru” este de 10 lei. „Luna plină de teatru” este un eveniment organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, cu sprijinul MedLife.