Confesiunile protagonistilor „Crimei din strada Lourcine”: Alexandra Mazgareanu si Alexandru Suciu

Alexandra Mazgareanu – scenografie costume
A absolvit cursurile Universitatii Nationale de Arte, Facultatea de Arte Decorative si Design, sectia Moda din Bucuresti, in anul 2009. A realizat scenografia costumelor pentru mai multe spectacole montate pe scene ale unor importante teatre din Bucuresti si din tara, printre care: „Cabina artistelor” de Arnost Goldflam la ArCub, Bucuresti, in anul 2011; , „O noapte furtunoasa” de I.L. Caragiale la Teatrul Nottara, Bucuresti, in anul 2012; „Fazanul” de Georges Feydeau la Teatrul Nottara, Bucuresti 2015; „A douasprezecea noapte” de William Shakespeare – Teatrul Regina Maria, Oradea 2013. De asemenea a realizat conceptul grafic si design-ul pentru spectacolele : „Fazanul” de Georges Feydeau la Teatrul Nottara; „Casatoria” de N.V Gogol la Teatrul „Regina Maria” Oradea; „Vizita batranei doamne” de Friedrich Durrenmatt la Teatrul National, Bucuresti; „Cabina artistelor” de Arnost Goldflam la ArCub Bucuresti.

DSC_0596

Despre implicarea sa in proiectul „Crima din strada Lourcine”, Alexandra Mazgareanu marturiseste ca: „Pentru mine piesa „Crima din strada Lourcine” este asemenea unei bijuterii, de proportii mici dar plina de incarcatura emotionala si valoare estetica. Atat personajele cat si intamplarile lor sunt pline de savoare si reusesc sa starneasca si sa mentina rasul pana la ultima replica. Prin intermediul costumelor am plasat personajele intr-o coloratura suprarealista. Demersul meu artistic a avut la baza elemente de costum specifice anilor ’30, respectiv ’40 care au fost interpretate intr-o maniera comica. Volumele, linia stilistica si accentele de culoare ale costumelor vin in sustinerea conceptului regizoral si se completeaza armonios cu decorul si muzica.”

Alexandru Suciu – compozitor

Actor si compozitor, Alexandru Suciu s-a nascut in anul 1985 si a urmat cursurile Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „IL.Caragiale” Bucuresti, sectia Arta Actorului. In calitate de actor a interpretat numeroase roluri, printre care: Curio din spectacolul „A douasprezecea noapte” de W.Shakespeare, in regia lui Mihai Constantin la Teatrul Bulandra; Mihail Kuvaldin din „Functionarii” dupa A.P. Cehov la Teatrul Metropolis; DJ Du Bois din „Mizantropul” de J-B.P. Moliere la Teatrul Nottara; Soldignac din „Fazanul” de Georges Feydeau la Teatrul Nottara, toate trei in regia lui Alexandru Mazgareanu; Preot, Apostol, Soldat in ,,Jesus Christ Superstar’’ de A.L.Webber in regia lui Adrian Pintea, la ArCub; Le Beau, Corin, Oliver din „Cum va place???” dupa W. Shakespeare in regia lui Florin Zamfirescu, Teatrul Odeon.
In calitate de compozitor a realizat coloana sonora pentru spectacole de teatru montate pe scene ale unor importante teatre din Bucuresti dar si pe scenele unor teatre din tara. Dintre aceste spectacole amintim: „Purificare” de Petr Zelenka, la Teatrul National Bucuresti; „Pentru ca pot” de Arthur Kopit, la Teatrul Odeon; „Gargaritele se intorc pe pamant” de Vasili Sigarev, la Teatrul Tineretului Piatra Neamt; „Mizantropul” de J-B.P. Moliere, la Teatrul Nottara; „Casatoria” de Nikolai Gogol, la Teatrul Regina Maria Oradea; „Factorul uman” de Thierry Janssen, la Teatrul de Comedie Bucuresti, toate in regia lui Alexandru Mazgareanu.

DSC_0706

Despre proiectul ,,Crima din strada Lourcine”, Alexandru Suciu spune următoarele cuvinte: „Este primul proiect la care colaborez cu Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” din Arad, insa este al zecelea spectacol la care lucrez cu Alexandru Mazgareanu. Alex si-a dorit ca punerea in scena a piesei „Crima din strada Lourcine” sa includa si momentele muzicale din text, ceea ce insemna ca din distributie trebuie sa faca parte actori care pot sa si cante. Din acest punct de vedere am fost norocosi pentru ca am gasit in trupa de actori a teatrului aradean exact ceea ce aveam nevoie. Echipa care s-a format pentru realizarea acestui proiect este una tanara, lucru care ma bucura si cred ca spectacolul o sa fie un real succes”.