Cel mai cunoscut dramaturg canadian al momentului – pe scena arădeană

Celebru. Tradus în opt limbi pe întreg mapamondul. Premiat pentru textele sale. Cel mai cunoscut dramaturg canadian al momentului, George F. Walker, este, începând din luna noiembrie, prezent pe scena arădeană printr-un text care-i poartă semnătura: “Geniul crimei”.

Născut în Canada în 1947, George F. Walker și-a înscris de ceva vreme numele pe lista celor mai influenți o sută creatori de teatru din America de Nord. Succesul de care bucură acum nu trădează însă în nici un fel debutul absolut întâplător de care a avut parte la începutul anilor ‘70. După o adolescență tulbure – în care nu a reușit să termine liceul – și o serie de joburi obscure, George F. Walker câștigă un concurs de dramaturgie la nou înființatul Factory Theatre. De aici și până la succesul de care se bucură acum au trecut… peste 30 de piese de teatru, scenarii de film și scripturi de radio și televiziune, pe care el le-a scris. Creații pe care, el însuși, dar și artiști din întreaga lume, le-au dat viață în peste 700 de producții.

Geniul crimei” este parte a unei serii de șase texte apărute în 1997. În montarea de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, semnată de regizoarea Antonella Cornici, personajele create de George F. Walker sunt interpretate de Zoltan Lovas, Alex Mărgineanu, Călin Stanciu, Amalia Huțan și Iulia Pop.

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.