Amalia Hutan si Iulia Pop – o revenire si-un debut pe scena TCISA

Teatrul Clasic Ioan Slavici pregateste pentru mijlocul lunii noiembrie o noua premiera: „Geniul crimei” de George F. Walker, in regia Antonellei Cornici. Distributia cuprinde, pe langa actori consacrati si indragiti ai Teatrului Clasic “Ioan Slavici” si doua nume noi: Amalia Hutan si Iulia Pop. Doua foarte tinere actrite care promit interpretari de… tinut minte.

“Aradul este locul ideal pentru un debut de care sa isi amintesti cu placere”

Cu zambetul pe buze, pofta de vorba si un farmec aparte, Iulia Pop a trecut de doar doi ani pragul a doua decenii de viata, dar energia pe care o emana vine parca dintr-un soi de experienta indelungata de… lucruri bune. Actrita cu acte in regula, Iulia si-a dat licenta in actorie la Targu Mures unde a studiat la clasa Monica Ristea si Elena Purea, iar acum urmeaza un curs de Master. Dar pentru ca oricarui actor ii sade bine cu… scena, Iulia Pop traieste acum, la Arad, prima sa experienta oficiala ca actrita. Rolul sau de debut este Shirley, din “Geniul crimei”, de Geroge F Walker, in regia Antonellei Cornici.

Lucrez pentru acest spectacol de cateva saptamani si pot spune ca Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad este locul ideal pentru un debut de care sa isi amintesti cu placere. Nu am mai jucat in alte teatre, dar am avut ocazia sa trec prin unele si pot spune ca atmosfera de aici este una speciala. Colegii m-au primit cum nu se poate mai bine, ma sprijina in tot ceea ce fac si orice repetitie ma incarca maxim.” spune Iulia Pop.

Iulia Pop a fost selectata in distributia montarii semnate de Antonella Cornici urmare a unui casting.

Am citit piesa chiar cu o zi inainte de casting. Mi-a placut enorm. Am ras incontinuu. imi ziceam: “Mama, ce piesa buna! Ce comedie faina!”  Marturisesc ca initial mi-am dorit celalalt rol feminin: Amanda. Faptul ca o interpretez pe Shirley cred ca ma provoaca sa muncesc mai mult pentru ca personajul nu imi e chiar atat de aproape.”, spune Iulia Pop

“Aici, la Arad, traiesc o dubla bucurie”

Colega de proiect cu Iulia Pop, Amalia Hutan revine pe scena aradeana, unde, in urma cu mai bine de doi ani a jucat in spectacolul “Cerc Oglinda Transformare”, in regia lui Cristian Juncu. La cei 28 de ani ai sai, Amalia Hutan isi inscrie in CV, trei ani de teatru la Ramnicu Valcea, precum si colaborari cu institutiile de profil din Timisoara si Arad.

Traiesc o dubla bucurie: faptul ca revin pe scena teatrului din Arad – un loc in care imi gasesc locul ca si actrita – si ca am ajuns sa lucrez cu Toni (n.r. regizoarea Antonella Cornici), care m-a cucerit de cand am vazut spectacolul „Flori, fete, filme sau baieti” montat de ea tot aici, la Arad.” declara Amalia Hutan

Cu o emotivitate care o face sa roseasca ori de cate ori este pusa sa vorbeasca despre propria persoana, Amalia Hutan se transforma intr-un om foarte sigur pe el atunci cand discuta despre teatru si provocarile rolului pe care il interpreteaza in “Geniul crimei”: Amanda.

Daca Iulia isi dorea sa fie Amanda, marturisesc ca eu, atunci cand am venit la casting, imi doream la fel de mult sa joc Shirley. Imi dau seama insa ca rolul in care sunt distribuita este unul foarte… challenging si ma bucur ca pot sa fac si altceva decat sunt eu obisnuita, decat ceea ce am facut eu pana acum. ”


Premiera spectacolului “Geniul crimei” are loc in 11 noiembrie, de la ora 19.00, in sala mare a TCIS. Noua montare ii aduce pe aceeasi scena pe actorii: Zoltan Lovas, Alex Margineanu, Calin Stanciu, Iulia Pop si Amalia Hutan.  De scenografie se ocupa Doru Pacurar, iar Victoria Bucun semneaza coregrafia. Echipa este completata de Roxana Sabau (asistent regie), Claudiu Oblea (regie tehnica), Lucian Moga (light design), George Dancu (sunet) si Ion Stan (sef productie).

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.