„Ziua când vin Marile Maree…” – o poveste despre sensibilitate și adevăr

Adevăr. Sinceritate. Și multă sensibilitate. Acestea sunt ingredientele cu ajutorul cărora s-a construit un demers teatral special. Este vorba despre „Ziua când vin Marile Maree…” , un spectacol creat de actrițele Adriana Ghiniță și Iulia Pop- Dragoș, pe un scenariu după texte semnate de Matei Vișniec. Vorbim despre o montare care ajunge pentru prima oară în fața publicului în 5 și 6 iunie, de la ora 19.00.

„Am ales să construim noi însene un scenariu bazându-ne pe texte semnate de Matei Vișniec pentru că ne place amândurora foarte mult acest dramaturg. Am găsit în scrierile sale multe teme pe care le-am simțit aproape de sufletul nostru, în care ne-am regăsit. Piese de puzzle din care am simțit că putem forma un întreg pe care, mai apoi, să îl dăruim publicului sub forma unui spectacol care să ne reprezinte.” – spune Iulia Pop-Dragoș
Spectacolul care va ajunge în fața publicului la finalul acestei săptămâni a fost o provocare pentru cele două actrițe, fiecare aflată la un punct esențial al carierei ei.
„O astfel de întâlnire nu poate să fie decât foarte benefică pentru un actor aflat la început de drum, așa cum sunt eu. Pentru mine a fost ca un cadou primit de undeva de Sus. Ce am experimentat alături de colega mea de scenă a fost profund și de o simplitate greu de atins.” – mărturisește Iulia Pop-Dragoș
Iar dacă pentru cele două actrițe spectacolul e o provocare, pentru public – el promite să fie un exercițiu de sensibilitate.

„Marea și Marile Maree sunt la rându-le personaje în acest demers al nostru. Nu degeaba le-am atribuit acest statut ortografiindu-le cu litere mari. Sunt simboluri ale miracolului, ale misterului, ale schimbării pe care o trăim fiecare dintre noi, în fiecare clipă a vieții noastre. Împreună spunem o poveste. Care e a noastră. Dar care, daruind-o, va fi a fiecăruia dintre cei care ne vor privi”. – spune Adriana Ghiniță.
Vă reamintim că scenografia spectacolului este semnată de Irina Chirilă, iar coregrafia – de Maura Cosma. Echipa noii montări este completată de: Elena Ivașcu (regie tehnică), Lucian Moga (light-design), Laurian Popa (grafică), Alex Dancu/Sergiu Poenar (lumini), Cosmin Lupan (sunet), Adelin Ghionghioșan (video proiecție), Florina Blaj (machiaj), Florina Valea (recuzită), Krisztina Mezei (cabinieră) și ing. Ion Stan (șef producție).

Biletele, în limita locurilor disponibile, se pot achiziționa online, de pe platforma www.eventim.ro sau de la Agenția de bilete a TCISA. Spectatorii sunt rugați să respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile sanitare recomandate de organizatorul spectacolului, pentru limitarea răspândirii COVID 19.