Regizorul Radu Nica despre Complexitatea apartenentei

Vineri, 26 mai, la sala Studio a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad va avea loc premiera spectacolului Complexitatea apartenentei de Falk Richter, in regia lui Radu Nica. Traducerea in limba romana a piesei ii apartine lui Mircea Sorin Rusu. Scenografia poarta semnatura Irinei Moscu iar muzica si sound design-ul sunt realizate de Vlaicu Golcea.

Distributia spectacolului Complexitatea apartenentei este alcatuita din actorii: Dorina Darie-Peter / Eloise, Angela Petrean-Varjasi / Lauren, Ioan Peter / Josh, Cecilia Lucanu-Donat / Karen, Alex Margineanu / Stephen, Sorin Calota / Alya, Calin Stanciu / Joel.

Realizarea spectacolului Complexitatea apartenentei marcheaza cea de-a doua colaborare a regizorului Radu Nica cu echipa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, dupa montarea spectacolului Reunificarea celor doua Corei de Joel Pommerat, in anul 2014.

Despre realizarea acestui nou proiect pe scena teatrului aradean, Radu Nica spune: „In ziua de azi poti parcurge mii de kilometri pentru a fugi de sine si de problemele aferente, pentru a plonja intr-o alta civilizatie, pentru a-ti reseta valorile si, finalmente, sa te regasesti ca facand parte insignifianta, dar esentiala totodata, din acest univers de necuprins. Acesta este parcursul initiatic al personajului principal al piesei, o artista frantuzoaica aflata intr-un moment de cumpana in viata personala, care pleaca tocmai in Australia, unde, sub pretextul unui demers artistic, sociologic, antropologic si performativ, aprofundeaza povestile de viata ale unor oameni foarte diferiti, care-si cauta fericirea in felurite moduri, dar care au aceeasi nevoie ca noi toti, aceea de a nu fi singuri si de a gasi un sens vietii. Aceste intalniri o marcheaza si o conduc spre o reevaluare radicala a propriilor valori. Concluzia e ca apartenenta la ceva sau la cineva este singura care da un sens realist, dar si profund uman vietii.”

Biletele se pot achizitiona de la agentia teatrala sau online, accesand platforma www.biletmaster.ro.
Urmatoarea reprezentatie a spectacolului Complexitatea apartenentei este programata pentru sambata, 27 mai, iar ultima reprezentatie din aceasta stagiune va avea loc sambata 10 iunie. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 14 ani!