Începe sărbătoarea poveștilor la Arad! 

Mai puțin de 24 de ore! Atât ne mai desparte de startul celei mai mari sărbători păpușărești din vestul țării. Festivalul Internațional de Teatru de Animație EUROMARIONETE – Arad, 2018, își ridică prima cortină joi, 3 mai! Vor fi șase zile de bucurie pentru toți cei care încă mai cred în poveștile copilăriei. Vor fi șase zile în care cei mai talentați artiști păpușari din țară, dar și din lume, își vor spune inspirat istoriile în fața celor mai mici iubitori de teatru din Arad. Vor fi șase zile, în care și adulții se vor bucura de spectacole care le sunt dedicate special lor, într-un demers artistic de neratat.

Din selecția celei de a XIX-a ediții a FITA fac parte trupe consacrate ale artei păpușărești din România: Teatrul “Arlechino” (Brașov), Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” (Timișoara), Teatrul „Regina Maria”/Trupa „Arcadia” (Oradea), Teatrul de păpuși „Puck” (Cluj Napoca), Teatrul Clasic „Ioan Slavici”/ Trupa Marionete (Arad), Teatrul „Țăndărică” (București), Teatrul „Merlin” Timișoara, Teatrul „Ion Creangă” București, Trupa „Hopa Trop” București – și din Europa: Stuffed Puppet Theatre (Neville Tranter, Olanda, Australia) Duda Paiva Company (Olanda, Brazilia), Credo Theatre (Bulgaria), Teatrul Național Pecs (Ungaria)

Din programul acestui an fac parte și trei spectacole-eveniment care se adresează în exclusivitate publicului adult. Este vorba despre BABYLON (prezentat în premieră în România) – o drama a refugiaților, o poveste biblică modernă despre om și despre destinul său (Stuffed Puppet Theatre / Neville Tranter – Olanda / Australia), BASTARD! (prezentat în premieră în România) – un moment de reflecție ciudat și trist despre a manipula sau a fi manipulat, a poseda sau a dărui (Duda Paiva Company – Olanda / Brazilia) și MANTAUA, după Gogol – o poveste despre libertatea spiritului uman, care refuză sa fie întemnițat în interiorul unei… haine (Credo Theatre – Bulgaria).

EUROMARIONETE 2018 vă invită așadar, să descoperiți măiestria, ingeniozitatea și creativitatea artiștilor păpușari și să vă lăsați fascinați de magia acestei forme de exprimare teatrală care are în centrul preocupărilor ei, păpușa. Mereu surprinzătoare!  Și poetică!

Iată care este programul complet al ediție 2018 a Festivalului Internațional de Teatru de Animație Euromarionete:

JOI, 3 MAI

9:30 + 11:00 Sala mare Teatrul Clasic

SCUFIȚA ROȘIE – Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely Timișoara

9:30 + 11:00 Sala Trupa Marionete

AVENTURILE LUI CHILLI RAMIREZ – Teatrul Arlechino Brașov

 

VINERI, 4 MAI

9:30 + 11:00 Sala mare Teatrul Clasic

PUNGUȚA CU DOI BANI – Teatrul Puck Cluj Napoca

9:30 + 11:00 Sala Trupa Marionete

PINOCCHIO – Teatrul Regina Maria / Trupa Arcadia Oradea

19:00 Sala Trupa Marionete

BABYLON – The Stuffed Puppet Theatre – Neville Tranter – Australia/Olanda

 

SÂMBĂTĂ, 5 MAI

11:00 Sala Trupa Marionete

POVESTEA PORCULUI – Trupa Marionete Arad

19:00 Sala studio Teatrul Clasic

BASTARD! – Duda Paiva Company Brazilia/Olanda

 

DUMINICĂ, 6 MAI

11:00 Sala mare Teatrul Clasic

OMUL DE ZĂPADĂ  – Teatrul Țăndărică Bucuresti

19:00 Sala Trupa Marionete

MANTAUA – Credo Theatre Bulgaria

 

LUNI, 7 MAI

10:00 Sala mare Teatrul Clasic

SPAIMA ZMEILOR – Teatrul Ion Creangă București

11:00 Sala Trupa Marionete

INIMA DE PIATRA – Teatrul Merlin Timișoara

 

MARȚI, 8 MAI

10:00 + 11:00 Sala Trupa Marionete

HARAP ALB – Hopa Trop București

12:00 Sala mare Teatrul Clasic

MUMUS / BAU BAU – Teatrul Național Pecs Ungaria

Mai multe detalii găsiți pe pagina de internet a FITA 2018: www. trupademarionete.ro/festivalul-euromarionete. Biletele se pot achiziționa atât de la casieria teatrului cât și online pe www.biletmaster.ro