Despre performanta in alpinism cu Zsolt Torok

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Club Lions Arad 2007 si unul dintre cei mai experimentati alpinisti din Romania, aradeanul Zsolt Torok, va invita sa participati sambata, 18 martie 2017, ora 18,00 la o conferinta de presa.
In cadrul acestei conferinte de presa vor fi prezentate si apoi expuse doua obiecte deosebit de valoroase – pioletul alpinistului si o placheta care atesta cea mai mare performanta a alpinismului romanesc, escaladarea varfului Nanga Parbat din Himalaya (8.126 m). Cele doua obiecte vor fi donate teatrului aradean si vor fi expuse in holul institutiei, astfel incat vor putea fi admirate de toti cei care trec pragul institutiei de cultura.

In anul 2013, Zsolt Torok a fost liderul expeditiei romanesti pe Nanga Parbat si este unul dintre putinii alpinisti din lume care a reusit sa escaladeze acest varf. Performanata sa este cu atat mai notabila, cu cat, la nivel mondial, sunt foarte putini alpinisti care au reusit sa cucereasca cel de-al noualea “opt-miar” al lumii. Mai mult decat atat, expeditia romaneasca formata din alpinistii Zsolt Torok, Teo Vlad, Marius Gane, Aurel Salasan si Bruno Adamcsek, a ales cea mai mare si cea mai dificila ruta de escaladare, nu a folosit serpasi, nici oxigen si nu a solicitat ajutor din partea altor echipe. Ultima parte a traseului a fost pentru alpinistii romani o lupta pe viata si pe moarte, duaă ce alti 11 alpinisti straini au fost ucisi intr-un atac terorist asupra taberei de pe celalalt versant al muntelui.

Aradeanul Zsolt Torok este unul dintre cei mai buni alpinisti tehnici din Romania si are la activ numeroase expeditii notabile ale unor munti inalti si mari pereti din Europa, dar si de pe alte continente. Acesta a sustinut zeci de evenimente culturale, este autor de filme si prezentari multimedia, a intrat in posesia mai multor diplome si titluri de excelenta care ii atesta calitati unice si il fac un exemplu de urmat. Se autodefineste ca fiind un om hotarat si curajos, iar principiul dupa care se ghideaza in viata este acela ca ascensiunea nu are rost daca nu iti place si nu o traiesti din plin. Experienta sa de viata si din sport, pe care o impartaseste cu drag semenilor, l-a propulsat si in postura de speaker motivational. Iar intalnirea cu unul dintre cei mai puternici alpinisti ai lumii constituie, de fiecare data, un prilej de a descoperi sau de a regasi in noi puterea de a merge mai departe si de a face fata cu succes provocarilor de zi cu zi.

Intalnirea de suflet va avea loc sambata, 18 martie 2017, de la ora 18,00 cand in cafeneaua Boeme Teatru, va fi prezent reprezentantul artei ascensiunilor-alpinismul.