FITCA24 | Trei surori – de A.P. Cehov

Distribuție:

Mihaela Subțirică
Iulia Verdeș
Roxana Sabău
Filip Ristovski
Angela Petrean
Robert Pavitcics
Alexandra Murăruș
Alex Mărgineanu
Crenguţa Hariton
Andrei Elek
Bogdan Costea


Sinopsis

În perioada 10-17 septembrie 2018, Teatrul „Nottara” din București a organizat cea de-a treia ediție a Laboratorului de Teatru DENS coordonat de producătorul și criticul de teatru rus Oleg Loevski. Tema ediţiei a fost dramaturgia rusă. Au participat 40 de actori de la Teatrul „Nottara” din București, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Teatrul de Nord din Satu Mare, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște și independenți. În 6 zile s-au creat 4 spectacole: Neînsuflețita Galina Nr.2 de O.Kolosov, în regia lui Aleksandr Ogariov, Fiul cel mare de A.Vampilov, în regia Elenei Nevejina, Căsătoria, după N.V. Gogol, în regia lui Piotr Șereșevski și Trei surori de A.P. Cehov, în regia lui Semion Serzin.

Semion Serzin s-a născut în anul 1987, la Murmansk. Este regizor de teatru și film, actor și dramaturg. În anul 2011 a absolvit Academia de Artă Teatrală din Sankt-Petersburg, Facultatea de Regie. A montat peste 30 de spectacole și a jucat în alte zece. În 2014 a fost nominalizat la Premiile Naționale de Teatru ale Rusiei „Masca de Aur”.

Trei surori este un spectacol creat de la zero în șase zile, în condiții de cantonament. Actorii au aflat în ziua primei repetiții cu ce regizor vor lucra și care este textul ales, fiind cunoscute dinainte numai numele dramaturgilor. Au fost parcurse toate etapele de lucru, iar rezultatul este un spectacol de teatru cu o poveste spusă de 11 actori într-un decor minimalist, cu costume și recuzită, cu muzică și lumini. Este o montare nonconformistă, în care accentul a fost mutat de pe personajele arhicunoscute ale lui Cehov pe oamenii reali, vii, adevărați, care sunt în fața spectatorului, pentru a facilita perceperea actualității piesei scrise de Cehov acum mai bine de un secol. Este un spectacol viu, din care nu lipsește ironia și autoironia, nici accentele dramatice, dar este, așa cum și-a intitulat Cehov piesa, o comedie!” (Raluca Rădulescu)


Traducerea: Raluca Rădulescu
Regia: Semion Serzin

Producători: Teatrul „Nottara” București și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Spectacol produs în cadrul celei de-a III-a ediții a Laboratorului de Teatru DENS organizat de Teatrul Nottara în septembrie 2018

Cumpără bilete

Fotografii din spectacol