EXIT — de Arpad Schilling si Annamaria Lang

Regia: Arpad Schilling
Traducerea: Notaros Ludovic
Scenografia: Coproductie Teatrul Maghiar de Stat ,,Csiky Gergely” Timisoara, Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad, Narodno Pozoriste Sombor (Serbia)
Distribuție: Attila Balazs, Andras Zsolt Bandi, Zsolt Csata, Ninoslav Dordevic, Eniko Eder, Andrei Elek, Branislav Jerkovic, Sandor Matrai Lukacs, Dragana Susa, Andrea Tokai, Richard Vass, Carmen Vlaga-Bogdan.
Data premierei: 08 iunie 2017

Sinopsis

Undeva in Marea Britanie cativa migranti economici sunt inchisi intr-o cladire dezafectata. Au sosit din diverse tari din Europa de Est: vor si sa iasa de acolo si sa intre undeva. Cei de afara le-au promis ca totul se va rezolva si le-au spus ca tot ce trebuie sa faca este sa astepte. Analizam aceasta asteptare care pare ca nu are sfarsit pe parcursul a sapte scene. Această situatie de laborator este complet potrivita pentru autoexaminare. Este despre noi, cei din Est, cei din Balcani: imigrantii care emigreaza. Ce credem despre reflexele si obiceiurile noastre, despre tiparele noastre de comportament mostenit sau dobandit, despre lipsa noastra de incredere, prejudecatile, temerile si dorintele noastre?

Ne asemanam, cu totii ne dorim dragoste si siguranta. Dar drumul spre aceste dorinte poate fi foarte diferit. Cum facem fata unei situatii in care suntem inchisi? Cum se formeaza o comunitate? Cum se distrug relatiile vechi pentru a lasa loc celor noi? Cum ne reformulam scopurile? Ce facem, ce sacrificam pentru a supravietui? Toate aceste intrebari devin cu atat mai interesante in contextul relatiilor maghiaro-romane-sarbe. Ce amintiri si fixatii determina aceste relații? Cum se suprascriu diferentele culturale pe o situatie de criza?

Cumpără bilete

Fotografii din spectacol