DON JUAN – adaptare după J.B.P. Molière

Regia: Andrei şi Andreea Grosu
Scenografia: Vladimir Turturica
Distribuție:
Don Juan – Dan Rădulescu
Sganarel – Liviu Pintileasa
Gusman – Dragoş Hulub

Sinopsis

Un spectacol prin care marele seducător din Sevilla, Don Juan, revine pe scena Teatrului de Comedie după aproape 40 de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu, de data aceasta într-un strai nou croit pe măsura vremurilor noastre de regizorii Andrei și Andreea Grosu, revizuindu-și tehnicile de cucerire și făcând noi victime în rândul spectatoarelor…

„Poate din cauza tezismului mult prea evident, poate din vina unei precare teatralităţi, Don Juan nu s-a bucurat niciodată de succesul capodoperelor lui Molière, Tartuffe sau Mizantropul. Cert este că varianta de la Teatrul de Comedie recuperează un text dramatic inventând un cadru şi o cheie valoroase. Un seducător experiment teatral, un excelent refresh aplicat unei partituri ce reuşeşte astfel să iasă din prizonieratul formalismului şi al mesajului cu teză.

În ciuda fiorului tragic al morţii care pândeşte asemenea călăului pedepsitor şi care străbate întreaga atmosferă a spectacolului, Don Juan rămâne un tip simpatic, victima a propriilor slăbiciuni. Un bufon caraghios, aflat într-o permanentă defazare. Un Molière proaspăt, dinamic şi incitant. Felicitări Andreea şi Andrei, pentru acest restart!”

(Răzvana Niţă, Repetabila scenă a viciului, Revista Teatrală Radio, mai 2017)

Producător: Teatrul de Comedie Bucureşti

Cumpără bilete

Fotografii din spectacol