De ce are iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună– adaptare de Diana Dragoș, după basme populare universale | Luna Plină de Teatru

Distribuție:
Iepurașul – Andrei Gîjulete
Omul din Lună – Anca Dogaru

Sinopsis

Adaptare de Diana Dragoș, după basme populare universale

Regia: Diana Dragoș

Scenografia: Alexandru Radu

Aranjament muzical: Adonis Tanța

Producător: Teatrul de Nord Satu Mare

Durata:1h

 

De ce are Iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună este povestea unui băiețel care ar vrea să crească mare, ca să poată să facă tot ce nu îl lasă acum mama. Seara înainte de culcare, luna râde de încercările și metodele lui de a crește instant, și face tranziția într-o lume fantastică unde, sub avatarul Iepurașului, cel mic intră în capcanele Omului din Lună, într-o serie de aventuri inspirate din legende și reprezentări ale Iepurașului în diferite culturi: braziliană, canadiană, indiană și chineză. Aflăm astfel cum și-a pierdut iepurașul coada, de ce are ochii roși sau urechile lungi.

Spectacolul e construit ca o bandă desenată în care viața reală e replicată, prin jocuri de umbre, proiecții redimensionare de obiecte și forme abstracte, în întâlnirea Iepurașului cu Omul din Lună, o lecție despre maturizare învățată prin joacă și puterea imaginației, în urma căreia cei mici vor descoperi bucuria de a fi așa cum ești. (Diana Dragoș) 

 

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, ora 11.00,  Sala Marionete

Cumpără bilete

Fotografii din spectacol