CRIMA DIN STRADA LOURCINE – de Eugène Labiche

Regia: Felix Alexa
Traducerea: Violeta Popa
Scenografia: Andrada Chiriac
Lumini: Felix Alexa
Muzica: Felix Alexa
Distribuție:
Lenglumé – Marius Manole
Mistingue – Istvan Teglas
Norine – Raluca Aprodu
Potard – Mihai Calotă
Justin – Victor Țăpeanu

Sinopsis

După o noapte de beție, Lenglumé se trezeşte într-o dimineaţă în pat lângă fostul său coleg de liceu, Mistingue. Mahmuri, în încercarea de a-şi aminti ce s-a întâmplat noaptea trecută, cei doi bărbați constată că și-au pierdut câteva lucruri personale: unul, umbrela cu cap de maimuţă, celălalt, o batistă brodată cu iniţialele numelui… Mai mult, din gazeta zilei află că, lângă cadavrul unei cărbunărese, au fost găsite… lucrurile lor?! Cum memoria le joacă feste, cei doi trăiesc cu impresia că sunt autorii unei crime abominabile. Din acest moment acţiunea se precipită, scenele curg într-un ritm dement, iar eroii noştri, cuprinşi de coşmarul psihozei, acţionează sub impulsul unor adevăraţi…criminali.

Un intens delir comic ce conduce personajele principale prin situațiile cele mai neprevăzute. O comedie neagră de calitate, uneori plină de un haz…absurd, alteori de-a dreptul… „sângeroasă”, construită cu mecanismele unui adevărat thriller. Un spectacol pentru oameni inteligenţi care nu se feresc să râdă chiar de ei înşişi.

„Spectacolul are un anume mister, cel puțin în câteva momente-cheie, astfel încât caracterul de farsă bulevardieră se estompează, lăsând locul unei comedii substanțiale. Spectacolul e bun, foarte bun, plin de vervă, cu momente ritmice antrenante, o adevărată plăcere, cred, pentru orice tip de spectator”.

(Nicolae Prelipceanu, Viaţa Românească, nr. 4/2017)

Producător: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Cumpără bilete

Fotografii din spectacol