Cine a ucis-o pe Janis Joplin/ Ko je ubio Dženis Džoplin? – de Tijana Grumić

Distribuție:
Dimitrije Aranđelovic,
Petar Banjac,
Filip Grubač,
Sonja Kesler,
Bojana Milanović Popović,
Vukašin Ranđelović,
Igor Sakač,
Stefan Vukić
Ora 20:30 -
Durata spectacol: 1h45min (fără pauză)

Sinopsis

Cântăreață și compozitoare americană de rock și blues, Janis Joplin aparține unei generații care a zguduit sistemul de modele și norme din lumea occidental a anilor ‘60. A trăit în anii mișcărilor pentru drepturi civile, ai luptei pentru noi valori democratice, ai revoltei împotriva unui sistem politic care nu era dispus se schimbe, dar își dorea să fie parte a unui război. Memoria colectivă o păstrează pe Janis Joplin (care a murit în 1970, la 27 de ani) – ca și pe Jimi Hendrix și Jim Morrison – ca parte a generației “live fast, love hard, die young”, figură mitologizată de moartea ei timpurile, nemuritoare prin muzica pe care a creat-o. Să fie însă acesta finalul poveștii?

De ce un tânăr regizor sârb, un scriitor și o trupă de actori devin interesați de Janis Joplin – o artistă născută în 1943, în Port Arthut Texas, acum, în zilele noastre? Ce găsesc ei în cosmosul poetic și biografic al acestei cântărețe excepționale, în atitudinea ei față de viață, atitudine căreia Janis Joplin a reușit să-i dea „o voce” ca nimeni alta? Și de ce întrebarea despre moartea ei?

Spectacolul semnat de Sonja Petrović creează o legătură între mitul care a devenit Janis Joplin și originea sa. Cu muzica lui Janis Joplin, tânăra regizoare celebrează sărbătoarea vieții artistei și, în același timp, spune povestea femeii din spatele legendei: povestea cuiva care nu a respectat niciodată cutumele timpului său.
 
 
 
Teatrul Național Sârbesc Novi Sad (Serbia)
(spectacol cu supratitrare în limba română)

Dramaturgie – Nikolina Đukanović
Concept și regie: Sonja Petrović

Decor – Željko Piškorić
Costume – Senka Ranosavljević
Designeri scenografie: Nada Božić and Ana Mihajlov Čupić
Light design: Tihomir Boroja
Coregrafie: Mira Beba Dobrković
Regizor tehnic: Snežana Radovanov
Prompter: Srđan Stojnović
Design afiș: Nada Božić and Ana Mihajlov Čupić

Cumpără bilete

Fotografii din spectacol