CHIRITZA ÎN CONCERT – după Vasile Alecsandri și Matei Millo

Distribuție:
Chiritza Bârzoi: Anca Han
Bârzoi: Cornel Răileanu
Aristitza: Mihnea Blidariu
Calipsitza: Cristian Rigman
Lulutza: Sânziana Tarța
Gulitză: Miron Maxim
Leonash: Matei Rotaru
Sharlatanii: Radu Dogaru și Cosmin Stănilă
Ora 19:30 -
Durata spectacol: 1h5 min (fără pauză)

Sinopsis

Deși Vasile Alecsandri și Matei Millo s-au inspirat din viața și obiceiurile secolului al XIX-lea, creând un personaj tipic micii burghezii ariviste, Chirița/Chiritza își găsește ușor multiple echivalențe în societatea noastră contemporană. Cu aerul ei de superioritate afișat, cocoloșindu-și fetele pe care le vede de zece ori mai frumoase decât sunt, mereu la vânătoare de bani și averi, tiranică, dar emoționându-se la orice mic cadou sau compliment, alunecoasă în relațiile cu bărbații și leșinând în fața atenției primite de la cei cu relații și influență, Chiritza nu ne poate fi totuși complet antipatică. E un Monsieur Jourdain în variantă feminină românească, pe care Ada Milea și Anca Hanu îl învestesc cu o nouă energie de un comic exploziv, ridiculizând toată gama de false pretenții, snobism, lipsă cultură și sensibilitate kitsch.
 
 
Chiritza în concert este un fel de operetă bufă sau ultrabufă, ca să mă exprim și eu în stilul celor de azi (…) operetă dirijată, cum spuneam, de marea actriță care se conturează a fi Anca Hanu. (…) Spectacolul Adei Milea și al Ancăi Hanu cu Chiritza e o victorie a teatrului comic și satiric.
 
(Nicolae Prelipceanu, Chiritza râde, cântă și dansează, în Teatrul azi nr. 12/2019)
 
 
Un spectacol de excepţie marca Ada Milea, Chiritza în concert, adaptare cât mai contemporană după Vasile Alecsandri ṣi Matei Millo, a delectat publicul (…) Se râde cu lacrimi, se aplaudă furtunos o echipă ce transmite în sală plăcerea jocului ṣi satisfacţia actorului care se simte bine în personaj.
 
(Tamara Constantinescu, O sută de ani de teatru românesc, nouă ediții și multe aplauze -Întâlnirile Internaționale de la Cluj, 2019, pe LiterNet.ro, 6 nov.2019)
 
 
 
Teatrul Național “Lucian Blaga” Cluj-Napoca

Spectacol-concert de Ada Milea

Scenografia: Alexandra Constantin
Cântece de Ada Milea și Anca Hanu

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani

Cumpără bilete

Fotografii din spectacol